A dispărut în urmă cu mai bine de 16 ani, iar familia l-a căutat în fiecare zi, sperând într-o minune. Într-o zi, poliția l-a găsit. Este incredibil unde s-a ascuns în tot acest timp:

Un tânăr care a dispărut de acasă în urmă cu 16 ani a fost găsit de familia sa la mii de kilometri distanță, iar când l-au văzut, cei dragi au avut un adevărat șoc.

Australianul a fost găsit de familia sa tocmai în Marea Britanie, după ce a fost căutat zi de zi, în speranța că este în viață.

Jason Ronald Douglas a trăit inițial cu unchiul său, în Marea Britanie, chiar dacă familia sa era în Australia. Însă, în 1999, o veste tristă avea să schimbe totul. Unchiul lui Jason a murit în urma unui infarct, iar de atunci, tânărul a fost de negăsit.
Au încercat cei dragi să ia legătura cu poliția din Marea Britanie, însă din cauza faptului că se aflau pe alt continent, demersurile nu au avut succes.

Abia după câțiva ani, rudele au reușit să coopereze cu autoritățile din Marea Britanie, și, într-o zi, au fost anunțați că Jason a fost găsit. În viață, însă era total schimbat. Familia lui nu a avut bani să îl aducă în țara, așa că a cerut ajutorul apropiaților.

„Jason a dispărut de 16 ani, trăiește pe străzi de mulți ani și de aceea ne-a fost greu să-l găsim. El a crezut că familia nu îl vrea și că toți am renunțat să-l mai căutăm, însă nu a fost așa. Acum, vrea cu disperare să se întoarcă acasă, în Australia, la surorile și mama lui. Avem nevoie de bani pentru a-i face acte. Orice ajutor e binevenit”, a mărturisit sora lui, Lisa.

Conform Metro, bărbatului i s-au furat actele și i-a fost greu să se descurce într-o țară străină, așa că a fost nevoit să cerșească pentru a supraviețui.

„Mi-a povestit viața grea pe care a avut-o acolo. A plâns, dar a fost fericit să afle că are o familie care l-a căutat neîncetat. Nu s-a putut descurca fără acte și s-a ocupat cu furtul din magazine și cerșitul, ca să aibă ce mânca”, a mai adăugat femeia.

CITEȘTE ȘI: Un român stabilit în Anglia a mers la Spitalului Județean Călărași. Nu avea nicio urgență, nu voia investigații sau tratament. Toți angajații au rămas fără cuvinte când au auzit ce vrea bărbatul. Și așa a făcut, nu s-a mai pomenit așa ceva în România:

Românul care trăiește alături de familia lui în Redbridge, Marea Britanie, a făcut un gest incredibil de frumos cu 2 zile înainte de Crăciun.

Marius Căprilă s-a întors în țară pentru a face o donație generoasă secției Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Călărași.

Tânărul a donat 70.000 de euro, banii fiind folosiţi pentru achiziţionarea mai multor paturi, mese de tratament, stative pentru perfuzii şi noptiere.

Românul, tată a doi copii, a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj alături de câteva imagini:

După o scurta „vizita ” in secția de Pediatrie la Spitalul Jud. Calarasi , am hotărât împreuna cu familia ca trebuie sa încercam a schimba ceva .
In preajma sfintelor sărbători , visul nostru a devenit realitate . Suntem bucuroși ca am reusit a dona suma de 70,000 euro pentru achizițiile următoare :

15 x pat pediatrie Malvestio Italia
-22 x pat salon cu protecții laterale Malvestio Italia
-22 x noptieră Malvestio Italia
-4 x masă tratament (cărucior) Malvestio Italia
-4 x masă înfășat Malvestio Italia
-1 x transluminator de vene
– 15 x stativ perfuzii
– 1 x aspirator secreții
– 2 x tensiometru ca-mi
– 2 x pulsoximetru contec
– 2 x termometru non-contact
– 1 x aparat aerosoli

#SCHIMBAMROMÂNIAÎMPREUNA