Anchetatorii au lansat o ipoteza ingrijoratoare

Femeia din Gorj, in varsta de 33 de ani, care si-a impuscat mortal mama si bebelusul de sase luni, apoi si-a pus capat zilelor, ar fi avut un motiv pentru care a recurs la gestul macabru.

Tanara lucra in cadrul Politiei Transporturi Feroviare si era in concediu post-natal. Arma folosita apartine sotului ei, si el tot agent, la un post de politie din judet.

Anchetatorii spun ca cel mai probabil femeia a suferit o depresie dupa nastere si ca era intr-adevar bolnava, scrie stirileprotv.ro.

Adela Lapadat lucra de 12 ani ca agent la Politia Transporturi Feroviare din Targu-Jiu, insa de mai bine de un an intrase in concediu maternal. Femeia locuia impreuna cu sotul ei si baietelul lor, de 6 luni, la socrii ei, in comuna Balesti.

Cei doi soti politisti, impreuna cu bebelusul lor de 6 luni se mutasera de doar cateva luni in Balesti, insa vecinii spun ca erau oameni linistiti, chair daca nu au apucat sa ii cunosca prea bine. Toti au fost socati sa afle ca femeia a luat arma sotului, si-a impuscat cu ea mama, si-a ranit bebelusul si apoi s-a sinucis cu acelasi pistol. Cel putin aceasta este prima ipoteza a anchetatorilor. Bebelusul a murit la scurt timp dupa ce a ajuns la spital. Pe femeie au gasit-o prabusita la intrarea in casa, iar langa ea era si pistolul. Mama femeii era decedata intr-o alta camera, pe pat, iar anchetatorii cerceteaza care ar fi putut sa fie mobilul unei asemenea tragedii si iau in calcul si varianta unei triple crime. Politistii au verificat casa in amanunt, pana dupa miezul noptii. A fost perchezitionata si masina sotului femeii, care era plecat la cumparaturi in momentul tragediei. Trupurile politistei si mamei sale au fost preluate de specialistii de la Institutul de Medicina Legala.

Politista avea 33 de ani si lucra in MAI din 2006. De anul trecut era in concediu pentru cresterea copilului. „Politista a fost testata psihologic ultima data in luna mai a anului 2017 inainte de a intra in concediu maternal. Politistul detinea pistolul la domiciliu conform prevederilor legale, iar ultimul control a fost efectuat la locuinta acestuia la inceputul acestui an.”, a declarat Ion Lazar, purtatorul de cuvant al IPJ Gorj.

„Crima suicid imediat dupa nastere este la capatul absolut extrem al psihopatologiei legate de nastere si de perioada postnatala. Ce gasesc foarte trist e ca in 2018 avem o atitudine fata de sanatatea mintala din perioada sarcinii absolut medievala. Nu avem o interventie pro activa. Detectia problemelor psihologice e cat se poate de frugala.”, a declarat Gabriel Diaconu, psiholog. Anchetatorii verifica si cum a ajuns femeia la pistol. Conform regulilor, arma de serviciu trebuia sa stea inchisa intr-o cutie metalica iar singurul care ar fi trebuit sa aiba cheia este posesorul acesteia.