Au plecat în excursia vieții lor cu câinele familiei, dar acesta s-a întors acasă singur. După mai multe zile, telefoanele celor două au fost descoperite, dar nici urmă de ele. Ce au găsit polițiștii în telefoane. Mai ceva ca în filme!

Autoritățile atrag mereu atenția atunci când călătorim în țări diferite. Pentru răufăcători, turiștii sunt principalele victime, deoarece pot trece zile sau luni întregi până când cineva să raporteze orice act de violență asupra lor.

În ciuda acestor sfaturi, multe persoane preferă să plece spre locuri necunoscute, să trăiască aventuri și să cunoască și cultura locală a locurilor respective.

Pentru Kris Kremers și Lisanne Froon, două studente din Olanda, excursia din Panama însemna un capitol important din viața lor și abia așteptau să aibă parte de multe aventuri.

Însă nimeni nu poate explica ce s-a întâmplat apoi cu ele…

Cele două plănuiseră excursia în detaliu și plănuiau să stea în Panama pentru șase luni. Era ca o mică vacanță, dar doreau să facă și muncă în serviciul comunității cât timp se aflau acolo.

Planul era să facă turul țării, să cunoască mulți locuitori și să fie voluntare,. Sperau să învețe copiii arte și meșteșuguri și să învețe și limba spaniolă. Însă lucrurile au luat o întorsătură dramatică pe 1 aprilie 2014. Ar putea părea o glumă, dar s-a dovedit a fi un adevăr îngrozitor.

Cele două tinere au plecat împreună cu câinele familiei la care locuiau într-o excursie prin pădurile de lângă Boquete, care se află lângă vulcanul Baru.
Și-au făcut bagaje pentru două săptămâni în junglă și chiar au luat prânzul cu doi bărbați olandezi înainte să plece. Când câinele familiei s-a întors, gazdele și-au dat seama că ceva este în neregulă.

Lisanne și Kris erau de negăsit. Gazdele au așteptat până dimineață ca să alerteze autoritățile. În acea dimineață, cele două nu ajunseseră la o întâlnire cu un ghid. Au început căutări aeriene și terestre, iar pe 6 aprilie, cele două erau în continuare dispărute. Amândouă familiile celor două tinere ua venit de urgență în Panama pentru a le căuta pe fete, însă nu au găsit niciun indiciu.

O femeie a venit la poliție cu un rucsac pe care pretindea că l-a găsit pe o bancă din Serpent River, iar polițiștii au găsit 83 de dolari, două perechi de ochelari, o sticlă de apă, pașaportul lui Lisanne, camera ei, precum și telefoanele celor două.

Imediat, telefoanele au fost examinate și așa au făcut un fir al evenimentelor. Pe 11 aprilie, bateria celor două telefoane a murit. Ele încercaseră să sune de 77 de ori la Poliție.


Însă pe cameră erau și mai multe detalii tulburătoare. Kris avea sânge la tâmplă, iar mai târziu au descoperit un bocanc de-al uneia dintre fete, împreună cu un picior.

Însă cele două rămân un mare mister pentru anchetatori.