Au secat un canal ca să îl curețe, dar niciodată nu se gândeau la ce lucruri vor găsi acolo! Imaginile sunt fabuloase:

Din când în când, toate marile canale din Paris ajung să fie drenate, iar locuitorii, dar și muncitorii au ocazia să afle lucruri fascinante despre orașul lor.

Canalul Saint-Martin din Paris este una dintre cele mai vechi și mai frumoase căi navigabile ale orașului. În ciuda istoriei sale pline de istorie și a frumuseții incontestabile, canalul de 4,5 km, este de asemenea unul dintre cele mai murdare și trebuie curățat periodic.

Autoritățile orașului l-au curățat recent și s-a întâmplat pentru prima dată din 2001, eliminând peste 40 de tone de resturi în proces – și nu au fost numai sticle de bere și vin.

Mii de artefacte au fost scoase din noroi. Construcția canalului a fost ordonată de nimeni altul decât Napoleon Bonaparte în 1802. Napoleon a făcut multe pentru a îmbunătăți infrastructura din Paris, făcând capitala locuită și confortabilă într-un fel în care nu a mai fost niciodată înainte.

Canalul a fost proiectat pentru a aduce apă proaspătă populației în creștere rapidă a Parisului. Acest lucru înseamnă că mai mulți oameni foloseau apa, făcând populația mult mai sănătoasă. De asemenea, a oferit o cale comercială, care a fost o adevărată binefacere a economiei orașului.

Autoritățile orașului au drenat canalul pentru prima dată din 2001. Din cauza stării canalului de astăzi, scurgerea și curățarea regulată sunt parte integrantă a menținerii acestuia în funcțiune și a menținerii condițiilor de navigație din apropierea acestuia.

Dar, după ce populația a crescut, canalul a fost pus sub o presiune enormă. Astăzi, în timp ce canalul este încă impresionant, acesta a devenit, în cea mai mare parte, o mare groapă de gunoi. Iată ce au mai găsit cei care au făcut curat:

CITEȘTE ȘI: Au descoperit această scară ciudată și, când au coborât, au rămas fără cuvinte. Ce comoară au găsit sub pământ. Foto

De la luminile orașului New York și până la monumentele antice ale Ierusalimului, fiecare oraș ale o istorie specială care devine din ce în ce mai interesantă cu cât cercetezi până în adâncurile sale. Uneori, trebuie să faci acest lucru la propriu, pentru a găsi adevărate comori arhitectonice și nu numai.

Valleta, capitala țării Malta, este un oraș extrem de apreciat de către turiști, care apreciază monumentele și este considerat un loc extrem de frumos. Însă, puțini știu ce ascunde insula aflată în inima Mediteranei.

Și chiar dacă sunt o mulțime de obiective turistice pe care toată lumea le poate vedea, cele mai frumoase lucruri ale acestei capitale sunt, de fapt, ascunse.

Pentru a înțelege pe deplin, vizitatorii au început să exploreze o anumită zonă adiacentă tribunalelor malteze care conduc într-o cameră aparen de gunoi. Acolo, cei destul de curioșiajung la o scară în formă de spirală îngustă care coboară într-o misterioasă ascunzătoare.

Odată ajunși la partea de jos, exploratorii sunt întâmpinați de un pic de apă. Nu este o coincidență: apa este o rămășiță a unui sistem de drenaj vechi. Dacă aventurierii pot să treacă peste miros și nu-i deranjează să-și ude pantofii, vor cunoaște istoria malteză.

Următorul lucru pe care majoritatea oamenilor îl observă este modelul zig-zag al pereților tunelului, care a fost destinat să compenseze undele de șoc cauzate de valuri.

O privire mai atentă dezvăluie că sunt mai degrabă buncăre, fiecare cu altare ciudate sculptate în pereți cu obiecte personale cum ar fi sticle de vin și lumânări. Unele dintre acestea par surprinzător de noi, însă istoria tunelurilor merge mai departe, în timp.

Dacă exploratorii curioși se aventurează mai departe în tuneluri, vor găsi o structură masivă de cărămidă care ascunde încă o scară. Aceasta duce la pereți ciudați acoperiți cu viță de vie și plante de ficus ale căror rădăcini se întind până la piscinele subterane situate sub ea.

Trecând pe lângă rădăcini, vizitatorii intră într-o cameră care are aproape 40 de metri înălțime, vizibilă numai datorită luminii care trece printr-o fantă deasupra – un memento că deasupra acestor tuneluri, orașul este încă plin de viață. Dar pentru ce a fost folosită această cameră?

Pentru a înțelege aceste structuri istorice, este important să ne amintim că Valletta rămâne o fortăreață cu adevărat fascinantă. Ca ceva dintr-o altă era, orașul a fost folosit ca o locație de filmare pentru „Gladiator” sau „Game of Thrones”.

Iată mai multe imagini:

Sursa: http://boredomtherapy.com