Au văzut pe copac ceva care semăna cu o canapea, iar când s-au apropiat, au avut un șoc. Ce se ascundea acolo:

Există o mulțime de lucruri în natură care ne uimesc în fiecare zi. Modul în care plantele și animalele reușesc să se adapteze mediului este de-a dreptul extraordinar.

Iar ce reușesc niște mici păsări i-a uimit până și pe oamenii de știință. Dacă cele mai multe păsări preferă să își construiască un cuib cât mai izolat de restul păsărilor, Philetairus socius, numite țesători sociabili sunt apelează la o altă tactică.

Originari din sudul Africii, țesărorii sociabili preferă să locuiasă într-un singur cuib.

Numele de țesătorul sociabil vine probabil de la obiceiul acestor păsări de a cuibări în colonii foarte mari de circa 300 de exemplare. Ele își fac cuiburile lipite unul de altul, astfel încât formează o masă mare din fire de iarbă uscate, un cuib imens agățat de crengi în copaci, pe prăjini sau stâlpi. Această specie este un exemplu tipic de pasăre care trăiește în colonii.

Și pentru că temperaturile variază foarte mult de la zi la noapte, aceste păsări au nevoie de un astfel de cuib pentru a supraviețui. Însă tactica lor nu este una prea bună pentru copaci, deoarece ajung de multe ori sub greutatea mare a cuibului să se rupă.

Dimensiunea unui astfel de cuib este foarte mare, are diametrul de 5-6 m și înălțimea de 3 m. Într-un cuib pot trăi de la câteva zeci la câteva sute de păsări. În momentul în care cuibul este prea mare și există pericolul să cadă la pământ, păsările se orientează spre un alt loc și construiesc un nou cuib mai solid în care să-și clocească ouăle și să-și crească puii în siguranță. În interior, cuibul este căptușit cu pene și material vegetal și există mai multe camere separate între ele.

Și pentru că locuiesc în comunități atât de mari, prădătorii aproape că nici nu există.

Iar cei care le văd de la distanță nu își pot da seama decât atunci când se apropie despre ce este vorba acolo.

Nu mică le este mirarea celor care trec prin zona acestor cuiburi uriașe și se apropie de ele. La prima vedere seamănă cu niște canapele.

CITEȘTE ȘI: A așteptat 45 de minute să vină mâncarea la restaurant și pentru că s-a plâns de acest lucru, a primit pe nota de plată un mesaj. Când l-a citit, a rămas fără cuvinte. Ce a putut să îi scrie chelnerul:

Fiecare restaurant are niște standarde de care ține cont, o conduită pe care toți angajații trebuie să o respecte, însă nu se întâmplă mereu același lucru.

O femeie care a cheltuit 160 de lire sterline într-un restaurant în care a mers cu doi prieteni a rămas cu un gust amar atunci când a văzut nota de plată.

Anna Warrender a fost extrem de furioasă să găsească un mesaj pe nota de plată, așa că a decis să facă publică această întâmplare neplăcută.

Anna și cei doi prieteni au consumat mâncare și au băut ceva la masa pe care au luat-o sâmbătă în Edinburgh.

Cei trei au fost nevoiți să stea 45 de minute ca să aștepte mânacare și li s-a spus să stea numai 15 minute ca să consume desertul. Ca să se scuze pentru acest lucru, restaurantul le-a oferit o băutură în valoare de 23 de lire sterline gratis.

Însă atunci când a văzut cu atenție nota de plată, femeia a rămas fără cuvinte. Cu litere mari, în dreptul zonei în care trebuia să se afle numele clientului, erau tastate cuvintele „Pain in the ass woman”, care într-o traducere puțin mai drăguță ar însemna „femeia durere în fund”.

Aceasta a postat o fotografie cu nota pe plată pe Facebook și și-a rugat prietenii să o distribuie și pe alte rețele de socializare.

Necunoscuți din întreaga lume au fost uimiți să vadă mesajul chelnerilor. După câteva zile, restaurantul și-a cerut scuze și i-au dat Annei toți banii cheltuiți în acea zi.