Cât poţi păstra carnea la congelator până să se strice! Nimeni nu ți-a spus asta până acum!

Cu toții ne dorim să prevenim alterarea alimentelor pe o perioadă cât mai lungă de timp, iar de cele mai multe ori, congelarea e modul perfect de conservare.

Chiar dacă temperatura sub 0° previne creșterea numărului de bacterii, alimentele suferă modificări în timp. Fie că le cumperi gata congelate sau le îngheți de proaspete, iată cât timp poți păstra diferite categorii de produse, încât să le consumi în siguranță.

Poate cel mai des congelat aliment este carnea. Aceasta poate fi păstrată, în funcție de tipul ei, între o lună și 12 luni. De exemplu, carnea crudă are o perioadă mai lungă în care rămâne nealterată. Carnea de porc poate fi ținută la congelator maxim 6 luni, cea de vițel și miel până la 9 luni, iar cea de curcan, pui sau vită, până la 12 luni.

Pe de altă partea, carnea procesată, în mod surprinzător, poate fi congelată pentru mai puțin timp. De exemplu, șunca, baconul, cârnații sau crenvurștii se păstrează maxim 2 luni, carnea gătită se păstrează maxim 3 luni, mai puțin în situația în care e de pui, caz în care o poți păstra până la 4 luni.

Sursa: realitatea.net 

 

CITEȘTE ȘI: Fiți foarte atenți! Dacă se formează spumă în timp ce fierbe carnea…

 

De regulă noi punem carnea pe foc şi, atunci când apa începe să fiarbă, imediat înlăturăm spuma care se formează. Această spumă nu reprezintă altceva decât proteine supuse procesului de coagulare.

Atunci când carnea este pusă la fiert iniţial în apă rece, aceste proteine, dar şi sărurile minerale, se dizolvă apă. În cazul în care carnea e pusă deodată în apa clocotită, ele rămân predominant în carne.

Astfel, dacă aveţi nevoie de un bulion gustos, vă recomandăm să puneţi carnea la fiert iniţial în apă rece. Dar dacă veţi folosi doar carnea, puneţi-o direct în apă fierbinte. Şi nu vă grăbiţi să înlăturaţi spuma, căci ea conţine valoare nutritivă pe care o transmite bulionului.

Apropo, ca spuma să nu vă țină în suspans, puneţi în vasul în care fierbe carnea o ceapă. În acest fel spuma nu se va mai ridica la suprafaţă.

De asemenea atrageţi atenţia dacă spuma este deschisă sau închisă la culoare. Cea de culoare închisă conţine celule de sânge şi trebuie înlăturată.

Iată şi alte câteva secrete de pregătire a unei zemi gustoase:

1. Dacă din întâmplare aţi pus prea multă sare în bulion, adăugaţi pentru câteva minute un pumn de orez înfăşat în tifon.

2. Dacă veţi fierbe carnea la foc mic, bulionul va fi mai gustos, iar dacă o veţi face la foc mare, un gust mai pronunţat va avea carnea.

3. Sarea se adaugă în zeama de carne cu o jumătate de oră înainte de a fi gata, în cea de peşte – la începutul fierberii, în cazul ciupercilor – cu doar câteva minute înainte de a fi gata.

4. Dacă spuma s-a lăsat la fundul vasului, turnaţi o cană de apă rece, iar după ce aceasta se va ridica la suprafaţă ea trebuie înlăturată.

5. Reţineţi că apa rece adăugat în vas înrăutăţeşte gustul bulionului, iar apa clocotită nu.

6. Fiertura din coji de ceapă nu doar colorează bulionul, dar îl și face mai nutritiv.

7. Gustul bulionului de carne va deveni și mai intens dacă la sfârșitul fierberii veți adăuga usturoi pisat.

8. Scoateți frunza de dafină din zeamă, imediat ce aceasta este gata.

9. După fierbere, bulionul de pește se lasă 20 de minute înainte să fie strecurat.

10. Dacă veți adăuga făină prăjită în zeamă, atunci aceasta va ieși mai consistentăm, în plus nu se va distruge vitamina C.

Sursa: perfect-ask.com