Cazul oribil care a îngrozit-o pe Monica Pop, șefa Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București: „E internat la noi. S-a făcut tot ce se poate, dar e prea târziu”

Caz șocant la spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București. Medicul Monica Pop a postat pe Facebook un mesaj groaznic, despre cazul unui copil care a venit la urgenţe cu globul ocular perforat şi suprainfectat.

Redăm integral postarea medicului Monica Pop:

„Mamă IRESPONSABILĂ

Cosmin e internat la noi. Are 5 ani!!! Micuț și slăbuț! Palgă gravă cu cuțit la ochiul drept. Operat, plecat bine la domiciliu, sub tratament, cu speranțe bune, urmând să revină pentru control și fire. Mama: iresponsabilă, după ce că i-a lăsat cuțitul la îndemână, nici nu are grijă de el! Nu e prea tânără, pare a avea experiență de viață! Grijă, nu prea! Analfabetă, deși nu pare! „Semnează” cu degetul! stă prost cu igiena. Copilul prost îngrijit la domiciliu. I s-a spus în urmă cu peste 2 săptămâni,m telefonic să revină urgene pentru că ochiul era roșu și copilul avea dureri! Nu a venit la noi! Iar când a venit „globul ocular era perforat, suprainfectat, cu tensiune mare! Copilul, neîngrijit, cu minute murdare, cu dureri! Mari! Stă cu căpușorul într-o parte! I s-a făcut tot ce se poate, avem tot ce ne trebuie! Prea tîrziu! Mama iresponsabila recunoaște că este întru totul vinovată. Și de accident și de neîngrijire !Ce folos?!!! Acum, ochișorul trebuie eliminat și pusă o proteză! În cazul în care mamă refuză, copilul poate face o complicație gravă și își poate pierde viață! Dacă va trăi, ceea ce sperăm din suflet, rămîne mutilat, oricum! Nu e ușoară viață cu un singur ochi! Și băiat! Mama-încă nu a acceptat! Cosmin nu are tată! De ce o fi fost condamnat bietul băiețel să aibă o asemenea mamă?! Vrem să anunțăm Protecția Copilului! Și, copilul să trăiască! Dar, nu ajunge să vrem numai noi!”, a scris Monica Pop pe o rețea socială.

 

Sursa: antena3.ro