După opt seara, oră la care meteorologii au prognozat că deasupra Bucureştiului se va dezlănţui furtuna, s-a întâmplat un fenomen neașteptat! Motivul incredibil pentru care furtuna a ocolit Bucureștiul, miercuri seara

 

Bucureştiul s-a apărat singur de urgia prognozată de meteorologi. Capitala României a fost ca o insulă de căldură sub stratul gros de nori, asemănător celui care a devastat duminică Timişoara. Căldura oraşului a fost ca un scut care a împins norii spre nord-vest. Şi ne-a scăpat de furtuna care s-a dezlănţuit în Ilfov sau Ialomiţa.

Furtuna de cod galben a lovit cu măsuri diferite cartierele Capitalei. Dacă în est sau în sud a fost o furtună obişnuită de vară, în nord şi vest a adus grindină şi vânt de aproape 90 de kilometri pe oră.

După opt seara, oră la care meteorologii au prognozat că deasupra Bucureştiului se va dezlănţui furtuna, s-a întâmplat un fenomen neaşteptat. Bucureştiul a fost ca o insulă de căldură sub stratul gros de nori, de până la 13.000 de metri, asemănător celui care a adus duminică potopul în Timişoara. Căldura oraşului a împins aşa-numitele celule noroase spre nord-vest. Iar furtuna anunţată la Bucureşti s-a dezlănţuit în Ilfov şi Ialomiţa, cu forţa unui cod portocaliu.

Alertaţi de autorităţi, miercuri după amiază, bucureştenii au fugit să se pună la adăpost de furtună. La ora 16.00, traficul era blocat. Şi mult mai intens, faţă de altă zi, la aceeaşi oră, potrivit aplicaţiei Waze. Mai multe maşini s-au lovit în pasajul Băneasa. Capitala a fost întărită în stradă cu echipaje medicale şi de pompieri.

 

Sursa: observator.tv