Ea este Georgiana, tânăra gravidă care a murit la Iaşi după ce a fost plimbată prin patru spitale! De ce a murit, de fapt, tânăra însărcinată în cinci luni

O tânără în vârstă de 27 de ani, însărcinată pentru prima oară în 21 de săptămâni, şi-a pierdut viaţa după ce s-a simţit rău şi a fost plimbată între patru spitale.

Giorgiana Bianca Cimpoi, care era însărcinată în cinci luni, a început să se simtă rău, ea confruntându-se cu febră şi dureri de cap şi a mers de urgenţă la spital. Ea a murit la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi, după ce a trecut prin patru spitale pentru un diagnostic.

Mihnea Hurmuzache, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase Sfânta Paraschiva din Iaşi, a declarat, miercuri, presei că femeia a fost pe 5 ianuarie la Spitalul Municipal din Roman pentru că nu se simţea prea bine. După consultaţie, femeia a fost trimisă acasă cu recomandarea de a urma un tratament simptomatic.

„Starea s-a deteriorat în cursul zilei de 8 ianuarie, luni. Ieri (marţi – n.red.) medicii au crezut că e nevoie de un transfer la un spital din Iaşi din cauza sarcinii. Tânăra a fost trimisă la 16,30. Înainte cei de la Roman au decis să o intubeze deoarece avea o insuficienţă respiratorie. Pacienta a fost dusă la Maternitatea ‘Elena Doamna’ (din Iaşi n. red.) Deoarece de la vârsta de un an şi jumătate suferea de distrofie musculară, a fost direcţionată la Spitalul de Neurochirurgie pentru efectuarea unor investigaţii medicale imagistice. Nu erau modificări mari. Pentru că aveau o suspiciune de diagnostic de meningoencefalită au trimis-o la Spitalul de Boli Infecţioase. Când a ajuns la noi, femeia era deja în stop cardio-respirator. . Aparţinătorii – soţul, mama, sora şi doi unchi – erau pe hol, iar noi, o echipă complexă cu două echipaje de la ambulanţă, colegii din ATI, am început resuscitarea. S-au efectuat manevre timp de o oră, fără succes. Decesul pacientei a fost înregistrat la 21.20. Din punctul meu de vedere, pacienta a ajuns la Iaşi prea târziu. Ea putea muri în orice alt spital din Iaşi prin care a trecut până a ajuns aici, întrucât starea de sănătate era deosebită. Cred că trebuia transferată măcar ieri dimineaţă, dacă nu chiar cu 24 de ore înainte de solicitarea de transfer către Maternitatea Elena Doamna”, a subliniat dr. Mihnea Hurmuzache, director medical al Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, potrivit adevarul.ro

Diagnosticată încă din copilărie cu distrofie musculară, ea a decedat marţi, 9 ianuarie, la ora 21.30, după o suferinţă de aproape o săptămână.

Potrivit medicilor, tânăra şi-a pierdut viaţa în urma unui sepsis sever, determinat de o infecţie urinară.

 

Sursa: wowbiz.ro