Erau în vacanță când au descoperit locul ăsta cu o formă ciudată, pe unde părea că nu mai trecuse nimeni de zeci de ani. Când s-au apropiat și-au dat seama că totul era vechi de 1.000 de ani! Ce au găsit acolo le-a făcut pielea de găină

Arheologii mexicani au făcut o descoperire incredibilă: un sanctuar din pietre vechi de 1000 de ani a fost construit ca un model în miniatură al universului.

Echipa de arheologi de la Institutul național de antropologie și istorie din Mexic arată că templul dreptunghiular alcătuit din mai multe pietre, cunoscut sub numele de „tetzacualco”, se află în mijlocul unui lac natural, la poalele vulcanului Iztaccihuatl.

Mini-modelul universului în versiunea mexicană se întinde o suprafață de 300 de metri lungime și 100 de metri lățime, potrivit Daily Mail.

Sanctuarul central care plutește pe ape reface ideea dintr-un vechi mit mezoamerican potrivit căruia universul a fost creat din apele originare. Monstrul originar al pământului, Cipactli, plutea pe ape și din trupul lui au fost create cerul și pământul.

Mai multe pietre decorative care se află de jur împrejurul templului central îl semnifică pe zeul ploii Tlaloc.

 

 

Sursa: realitatea.net