I-au spus că e grav bolnavă și că nu-i pot face nimic. A trăit așa, cu o tumoare în ea, vreme de 60 de ani, dar când a mers să-și facă o radiografie, a aflat adevărul devastator. Uite ce avea de fapt femeia de atâta timp

Uneori e ușor să uiți cât de uimitoare a devenit medicina modernă. Astăzi, medicii au la dispoziție instrumente sofisticate cu care se pot îngriji mai bine de nevoile și problemele oamenilor. Cu toate acestea, până și celor mai iscusiți doctori li se întâmplă ca, din când în când, să ofere un diagnostic greșit. La urma urmei, sunt și ei oameni.

Dar din păcate, atunci când asta se întâmplă, pacientul este cel care suferă consecințele. Luați ca exemplu cazul Estelei Melendez, căreia doctorii i-au spus că trăiește cu o tumoare masivă în stomac. Dar o examinare ulterioară a dezvăluit un adevăr devastator.

O femeie de 91 de ani, pe nume Estela Melendez, trăia în La Boca, Chile, chiar lângă coastele Oceanului Pacific, când a început să simtă vârsta pe care o are. Într-o zi, aflându-se în casă, a căzut la pământ și a trebuit să fie dusă la spitalul din apropiere. Acolo, a primit o veste care i-a schimbat viața.

Estela și-a petrecut cea mai mare parte a vieții într-un cartier liniștit cu soțul ei. Soțul ei, Gonzalez, era pescar. Viața lor era aparent liniștită și plăcută. Din păcate, bărbatul a murit la vârsta de 91 de ani. Estela nu s-a plâns de nici o zi de cei 74 de ani de fericire maritală, pe care le-a împărtășit cu soțul ei. A avut însă un singur regret: nu au reușit niciodată să-și întregească familia pe care și-au dorit-o.

Tragic, Estela și soțul ei au descoperit că nu erau capabili să conceapă un copil. Astfel, și-au trăit viața fără a crește copii, suferind extraordinar de pe urma acestui motiv. Atunci când Gonzalez a murit, Estela a aflat că are o tumoare pe uter. Acesta ar fi putut fi motivul pentru care era incapabilă să conceapă.

Între timp, problemele de sănătate ale femeii s-au acumulat, dezvoltând și un caz sever de artrită, care i-a afectat mobilitatea. Totul s-a înrăutățit după moartea soțului ei. Într-o zi, a suferit un accident chiar în propria ei casă.

Din fericire, Estela era în regulă, dar știa că trebuie să vadă un doctor. Așa că a rugat-o pe prietena ei să o transporte la spitalul din apropiere. În timp ce i-au făcut o radiografie, doctorii au făcut o descoperire uimitoare.

Convingerea lor inițială a fost aceea că Estela trăiește cu o altă tumoare în uter. Pentru a confirma acest lucru, au solicitat o a doua radiografie. Atunci au descoperit cât de greșit i-au pus diagnosticul de prima oară! Ceva era într-adevăr acolo, dar nu era deloc o tumoare!

Echipa de medici a fost complet șocată să-și dea seama că obiectul din uterul Estelei nu era deloc o tumoare, ci rămășițele calcifiate ale unui făt nenăscut pe care ea s-a presupus că l-a purtat în uter timp de aproape 60 de ani! Nu a avut niciodată idee că ar putea fi însărcinată!

 

Sursa: tasta.ro