Imagini şocante într-un spital din România! Medicul de gardă face crize de nervi, rupe fişa şi refuză să interneze o bunicuţă de 87 de ani

Scene revoltătoare au avut loc sâmbătă, la Unitatea de Primiri Urgente al Spitalului din localitatea Băicoi, județul Prahova.

Medicul de gardă a fost surprins în timp ce face crize de nervi și rupe fișa medicală a unei paciente.

Potrivit ochiulclujean.ro, este vorba despre doctoriţa Marta Coman, care refuză internarea unei femei în vârstă de 87 de ani, care a chemat ambulanța pentru că se simțea rău.

Ambulanța a dus-o la spitalul din Ploiești, care a trimis-o la unitatea din Băicoi, pentru că nu aveau locuri. După minute bune de insistențe, medicul de gardă își iese din fire și rupe fișa pacientei, apoi cere să fie adusă pacienta pentru tratament și internare.

Iată mai jos momentul în care medicul este rugat să interneze pacienta de 87 de ani, însă acesta își iese din fire:

Dialogul dintre medicul de gardă și nepoata bătrânei care a filmat momentul:

”Internările nu se fac de la Ploiești către Băicoi. Aici eu hotărăsc dacă internez sau nu, nu Ploieștiul peste mine, cum nici eu nu hotărăsc peste ei”, spune medicul, bătând cu palma în scaun.

”Doamnă știți ceva, eu ies din garda mâine la ora 8, dacă îmi îmi vin 20 ca dvs…
Doamnă, dar eu n-am nici vină că s-a specificat în fişa chestia asta
Aşa, şi-aţi venit şi vă trimit acasă
Scrieţi-mi dvs că nu vreţi s-o internați
Nu
De ce?
Că nu vreau eu
Că nu vreţi dvs? Asta nu e un motiv. Dar de ce?
Dar de ce să scriu, v-au scris destule la Ploieşti
Doamnă, dar dacă m-au trimis cu internare
Doamnă, internare nu se face de la Ploieşti. Aici eu hotărăsc dacă internez sau nu
Doamnă, eu nu v-am cerut decât să scrieţi că nu vreţi s-o internaţi
Nu vreau să scriu. Nu-mi merge pixul
Dar nu este normal
Da, nu e normal. Aşa este.”

Bătrâna aflată în mijlocul scandalului s-a simţit foarte rău în noaptea de 5 spre 6 ianuarie, iar rudele au chemat ambulanţa. Femeia a fost dusă la spitalul din Băicoi, unde medicii i-au făcut analize şi au constatat că are probleme cu inima. Cum unitatea nu are secţie de cardiologie, pacienta a fost trimisă la Ploieşti. Doctorii de acolo au investigat-o şi au stabilit ce tratament trebuie să urmeze, dar nu aveau locuri în spital. Aşa că au decis să transfere bolnavă tot la Băicoi, pentru internare.

În urma incidentului, medicul a cerut, luni, desfacerea contractului de colaborare cu Spitalul Orăşenesc Băicoi, spunând că regretă ceea ce s-a întâmplat.

Managerul spitalului, Andreea Irimescu, a declarat, pentru Agerpres, că medicul în cauză a cerut renunţarea la contractul de colaborare pe care care îl avea de circa un an şi jumătate cu unitatea sanitară.

Potrivit sursei citate, cadrul medical “regretă nespus” ceea ce s-a întâmplat şi susţine că, anterior filmării apărute în spaţiul public, a avut o discuţie cu aparţinătoarea bolnavei în urma căreia discuţiile au escaladat. De asemenea, medicul Marta Coman ar fi invocat şi faptul că, la acel moment, era ea însăşi foarte bolnavă.

Sursa: observator.tv, stirileprotv.ro