Milioane de oameni, în pericol! Un supervulcan se apropie de punctul erupției. Avertismentul năucitor al oamenilor de știință

 

Un avertisment înfricoșător a fost transmis de oamenii de știință. Un supervulcan din Italia pare că se apropie de punctul erupției. Este vorba despre vulcanul Campi Flegrei, situat la vest de Napoli, pe care oamenii de știință îl descriu ca fiind un „vas cu supă ca fierbe”.

Potrivit cercetătorilor, la ora actuală, nu există niciun dubiu că „vulvanul devine din ce în ce mai periculos”.

Campi Flegrei este o caldeiră uriașă care se află în proximitatea limitelor administrative ale orașului Napoli, unde locuiesc circa 1 milion de oameni.

Într-un studiu recent, publicat în revista Nature, cercetătorii au arătat cum supervulcanul a acumulat presiune în ultimele șapte decenii și au subliniat că zona vulcanică evidențiază „condiții prielnice erupției”.

Ultima erupţie a vulcanului Campi Flegrei a avut loc în 1538, dar cercetătorii avertizează că fenomenul se poate repeta în scurt timp. Deşi nu se cunoaşte încă momentul în care va avea loc următoarea erupţie, aceştia avertizează că vulcanul a devenit mult mai periculos.

 

Sursa: antena3.ro