Mircea Badea, în război deschis cu Andreea Esca: „Sinistra asta…” Continuarea e șoc, o face praf. Ești de acord cu așa ceva?!

În ultima vreme Mircea Badea pare să vrea să intre în conflicte. După schimbul de replici tăioase cu Oreste, acum prezentatorul a postat un mesaj dur la adresa Andreei Esca. Totul a pornit de la prezentarea unei știri cu Andreea Esca, în care ProTV prezenta efectele modificării Codului penal, ştire care se pare că ar fi fost veche de câteva luni. Badea susține că postul a făcut „Fake News”, o știre falsă.

Mircea Badea o numește pe Esca „sinistră”, despre ea și despre postul TV la care lucrează, acesta a spus că fac știri false, în plus, realizatorul tv a postat un videoclip în care știrista vorbea despre modificările aduse codului penal de către PSD ȘI ALDE.

„Sinistra asa spunea clar acum șase luni: „Pare ireal, dar acestea sunt modificările aduse codului penal de PSD și ALDE chiar în aceste momente”. Sigur că era vorba doar despre amendamente propuse care oricum nu aveau nicio legătură cu ce spune sinistra asta. Una e să spui: „Coreea de nord înarmează nuclear”. Alta e: „Chiar acum către România se îndreaptă o rachetă nucleară trasă de Coreea de Nord. Unde mai pui că amendamentele propuse atunci sunt cele votate acum și n-au nicio legătură cu ce spune sinistra asta. Vorbim diseară în detaliu că m-am săturat de scris.

P.S: Da, PRO TV și Esca au făcut Fake News (…) Aceasta este emisiunea de aseara in care am dezosat o odioasa manipulare/minciuna/fake news marca PROTV/Andreea Esca. Este o demonstratie minutioasa, meticuloasa. Din pacate, avem doar sunet. Asta e! Dar foarte relevant si asa. Este absolut ingrozitor ca niste entitati media cu mult public de buna credinta se pot preta la astfel de monstruozitati. Oribil!”, a scris Mircea Badea pe pagina lui de Facebook.

Ca reacție a unui articol postat de cancan.ro, postul ProTV a reacționat, aducând o lămurire. PRO TV a transmis următoarele:

„În ultimele zile, moderatorii și invitații din platoul Antena 3 au adus în mod voit acuzații false la adresa PRO TV și au indus publicul în eroare. Un fragment de știre realizat și difuzat la Știrile PRO TV pe 18 decembrie 2017 a fost prezentat la Antena 3 cu sugestia că protestele din acest weekend au fost consecința difuzării acestei știri, fără nicio mențiune asupra faptului că materialul are o vechime de peste jumătate de an.

La finalul anului 2017, atunci când a fost difuzat, materialul video de la Știrile PRO TV prezenta în mod obiectiv modificările propuse Codului Penal în acel moment, pe 18 decembrie 2017. Acest subiect a fost acoperit la data respectivă de multe dintre publicațiile din România.

PRO TV aduce publicului din întreaga țară informații obiective, relevante și de actualitate și ne dorim ca toți telespectatorii din România să aibă acces la știri corecte și bine documentate. Vom lua toate măsurile necesare pentru ca afirmațiile și acuzele aduse la adresa PRO TV să fie sancționate corespunzător.”