6 moduri de desfundare a scurgerilor din bucătărie și baie fără ajutorul instalatorului!

Sunt foarte multe reparatii sau retusuri care trebuie facute in casa, dar tot timpul, prioritare vor fi cele pentru a desfunda scurgerile sau pentru a repara acoperisul. Scurgerile infundate sunt o problema constanta in casele noastre si o solutie eficienta iti va prinde foarte bine de fiecare data.

Nu trebuie sa astepti pana este complet infundata o scurgere deoarece in acel moment treaba ta va deveni mult mai dificila si pana la urma s-ar putea sa apelezi tot la un instalator profesionist sau va trebui sa cumperi alte solutii scumpe de la magazin.

Cea mai simpla, rapida si eficienta metoda de a desfunda o toaleta, o chiuveta sau orice alta scurgere pe care o aveti in casa se poate gasi apeland strict la substante si lucruri pe care le ai deja in casa. Economisesti timp, bani si multa energie.

Daca ai o scurgere infundata partial, incearca sa torni jumatate de cana de praf de copt, urmata de o jumatate de cana de otet. Reactia dintre aceste doua substante va desfunda foarte rapid orice scurgere infundata partial. Asteapta aproximativ 3 ore ca solutia din praf de copt si otet sa isi faca efectul, dupa care poti turna apa prin scurgere, iar aceasta va fi ca noua.

O alta metoda foarte eficienta, care se aplica atunci cand scurgerea ta este foarte unsuroasa, este sa torni o jumatate de cana de sare si jumatate de cana de praf de copt, dupa care sa torni peste o oala mare de apa fierbinte. In cateva ore, grasimea din scurgere va disparea dar indicat este sa lasi aceasta combinatie de substante sa isi faca efectul peste noapte.

Ventuza poate fi o metoda la fel de eficienta. Așezați ventuza direct peste scurgere și presați-o compact. Adunați apă în chiuvetă: efectul va fi mai bun, dacă veți folosi apă fierbinte. Ventuza trebuie să fie acoperită complet cu apă. Apăsați de câteva ori la rând (cu forță) pe coada ventuzei, după care ridicați-o brusc de pe orificiul scurgerii. Repetați această procedură de câteva ori. Ca să obțineți un efect mai intens, puteți să acoperiți orificiul de scurgere cu o cârpă umedă.

Scurgerile mai noi sunt prevazute cu un surub care iti permit sa dai la o parte sita si sa cureti toata mizeria de pe teava.
Cu ajutorul unei perii (similare cu cele pentru curatarea sticlelor si biberoanelor) poti curata teava si elimina toate murdariile care au provocat infundarea scurgerii.

In acest caz foloseste cu incredere un detergent lichid, clor sau otet, pentru o curatare temeinica si pentru indepartarea mirosurilor neplacute, dar si a depunerilor de grasime (mai ales in cazul scurgerii de la bucatarie).

Daca scurgerea nu este prevazuta cu un surub, iar utilizarea periei nu este o optiune, mai exista o varianta simpla si eficienta. Cauta prin casa o bucata de sarma destul de dura, de aproximativ 50 de centimetri si incearca sa ii indoi usor varful ca in cazul unui ac de undita.

Introdu adang aceasta bucata de sarma in gaura de scurgere si incearca sa agati bucati din rezidurile care s-au adunat pe teava si care impiedica eliminarea apei. Cel mai probabil vei scoate de pe scurgele bucati din ghemotoace de par aflate in partea superioara a scurgerii.

Sau „îmbrăcați” un furtun flexibil de cauciuc pe robinet sau montați furtunul de la duș pe bateria de la chiuvetă. Înfășurați capătul furtunului cu o cârpă umedă, ca să obțineți un dop ermetic. Deschideți robinetul la maxim și lăsați apa să curgă pe parcursul a 3-5 minute. Ca să înlăturați sursa înfundării și să dizolvați depunerile de grăsime, cel mai bine ar fi să folosiți apă fierbinte.