Momentul de neuitat în care Regele Mihai a refuzat să dea mâna cu Ion Iliescu! Imaginile au devenit virale!

În 25 octombrie 2011, Regele Mihai a susținut un discurs în Parlament cu ocazia aniversării zilei sale de naștere. Ion Iliescu s-a grăbit să vina spre el cu mână întinsă, însă a fost refuzat

Imaginile au devenit virale în acel moment. Ion Iliescu se îndreaptă cu mână întinsă spre Regele Mihai, iar când vede că acesta nu îl bagă în seamă, își retrage repede salutul.

În 1990, abia intrat în țara după zeci de ani de absența, regele a fost întors cu forță la aeroport și expulzat. Cel care a dat ordinul a fost președintele de atunci al României, Ion Iliescu.

În 25 octombrie 2011, Ion Iliescu a ținut să spună că el s-a reconciliat cu Regele Mihai.

Majestatea Sa regele Mihai, care a murit marți, 5 decembrie 2017, anunțase pe 2 martie 2016 că se retrage din viața publică, după ce recent a fost diagnosticat cu leucemie, urmând ca prerogativele sale să fie preluate de Principesa Margareta.

Regele Mihai I, care a fost alungat din țară de două ori, s-a născut pe 25 octombrie 1921, la Sinaia, ca fiu al regelui Carol al II-lea şi al prinţesei Elena, strănepotul reginei Victoria a Marii Britanii şi văr de gradul trei al reginei Elisabeta a II-a.

Pe data de 20 iulie 1927, Mihai devine rege al României, în urma renunţării la tron a tatălui său, Carol al II-lea. Detronat trei ani mai târziu de tatăl său, Mihai reprimeşte coroana după un deceniu, pe 6 septembrie 1940.

În al Doilea Război Mondial, când România se aliază cu Germania împotriva Uniunii Sovietice, iar ruşii câştigă războiul, Mihai se vede nevoit să abdice. Legenda spune că, pe 30 decembrie 1947, când a părăsit România şi a plecat în exil, în Elveţia, trenul său ar fi fost încărcat cu aur, bijuterii şi tablouri, considerate a fi patrimoniu naţional.

În 1992, regelui i se permite să revină în ţară pentru a participa la prăznuirea Paştelui. Cum peste un milion de oameni au ieşit în stradă pentru a-l întâmpina, excesul de popularitate l-a îngrijorat pe Ion Iliescu, preşedintele României la acea vreme, așa că l-a întors pe rege de la Aeroportul Otopeni înapoi în Elveţia, potrivit Libertatea.

Sursa: realitatea.net

 

CITEȘTE ȘI: După ce și-au condus mama pe ultimul drum, cei din familie au devenit milionari peste noapte! Cum a fost totul posibil și cu câți bani s-au ales

 

O familie de colectori de gunoaie din vestul Thailandei a reușit să câștige premiul cel mare, de aproximativ 913.000 de dolari, la o loterie, jucând numărul de pe sicriul mamei lor decedate.

Pranee Deeluan, în vârstă de 39 de ani, Sopee Deeluan de 53 de ani, Boonruen Yadmak, de 31 de ani şi sora lor identificată numai sub numele Kant, în vârstă de 52 de ani, au cumpărat joi bilete la loterie pe drumul de întoarcere de la înmormântarea budistă a mamei lor care a decedat săptămâna trecută, conform publicaţiei locale Khaosod.

„Mama mea a zis odată că după ce va muri noi toţi vom fi bogaţi”, a declarat Pranee cu ochii în lacrimi. „Nu m-am aşteptat deloc ca acest lucru să se întâmple”, a mărturisit ea.

Potrivit spuselor lui Pranee, un îngrijitor de la templu i-a atras atenţia că ar trebui să cumpere un bilet la loterie şi să joace numărul coşciugului – 391 – acesta fiind marcat în mod neobişnuit cu culoarea roşie.

Superstiţiile sunt foarte răspândite în zona rurală din Thailanda unde multe lucruri pot fi interpretate drept semne ale unor posibile numere câştigătoare la loterie.

În ciuda faptului că sunt proaspeţi milionari, fraţii au declarat că nu vor renunţa la colectarea gunoaielor, practică cu care familia lor se ocupă de 20 de ani în Ratchaburi, la 100 de kilometri vest de capitala Thailandei Bangkok.

„Vom folosi banii pentru a ne plăti toate datoriile şi vom păstra restul pentru taxele de şcolarizare ale copiilor”, a precizat Pranee.

Sursa: antena3.ro