Oamenii din Poienești, Vaslui, vorbesc și acum despre cea mai mare rușine prin care au trecut de când locuiesc în comună. Primarul era mare iubăreț, așa că a fermecat-o pe Marcela, care avea bărbat, dar nu o satisfăcea. Într-o zi soțul i-a prins, toată țara a aflat, dar Marcela se scuză: „Nu am ştiut că primarul e între picioarele mele”

Primarul din comuna Poienești, județul  Vaslui, a fost acuzat în ultimii ani că a atentat la soțiile mai multor bărbați din comună. Una dintre „victimele” sale însă, vine să spulbere „mitul edilului potent”.

Toată lumea din Poienești își dă coate și vorbește pe la colțuri. Unii îl compătimesc pe Ion Costin, vecinul lor care şi-a găsit nevasta în toiul unei partide de amor nebun cu Gheorghe Poede, primarul din sat. Omul se plânge că soţia sa nu este prima femeie căreia edilul de 75 de ani îi fură minţile. „Anul trecut a mai distrus o familie, iar lumea vorbeşte că mai multe femei au fost convinse, cu bani, să cedeze apucăturilor lui!”, spune Ion Costin. Omul susţine că soţia lui Poede ar fi plecat de acasă anul trecut, sătulă de aventurile acestuia, iar alţi localnici confirmă.

„De ce credeţi că l-a părăsit soţia, după mai bine de 30 de ani de căsnicie? De prea mult bine sau pentru că se săturase de aventurile actualului primar? A divorţat de Poede anul trecut şi i-a luat şi casă, şi tot. Primarul locuieşte într- un bordei, nu are nici măcar toaletă, stă mai mult pe la băieţi. La câte femei s-a dat şi câte familii a stricat, nici nu mai are curajul să meargă pe jos prin comună, doar cu maşina, ca nu cumva să-l ia la întrebări vreun gospodar!”, a povestit supărat un alt localnic din Poieneşti. Din păcate însă, edilul nu a fost de găsit ca să poată să se apere. Ce-i drept, Ion e supărat mai ales pe Maricica lui, care numai necazuri îi face de la o vreme, de când cei patru copii s-au mutat la casele lor.

„După ce au crescut copiii, s-a apucat să bea, mi-a vândut pe băutură şi calul, şi fânul, dar am iertat-o. Eu muncesc pe şantier la Vaslui, îmi rup umerii la roabă sau cărând materiale de construcţii, iar acasă nu găsesc nici de mâncare, nu-mi spală hainele şi nu am parte nici măcar de o vorbă bună… Iar acum s-o găsesc cu un alt bărbat? Şi încă unul mai bătrân ca mine? Dacă ea m-a făcut de ruşine în tot satul, s-o fac şi eu de ruşine, şi pe ea, şi pe primar, care s-a dat la femeia mea”, ameninţă omul, care e hotărât să divorţeze. În plus, Costin a făcut plângere la Poliţie împotriva primarului pentru… tulburare de posesie.

În acest timp, Marcela Costin (49 de ani), sau Maricica, aşa cum e alintată, s-a refugiat în casa părinţilor săi şi speră ca soţului să îi mai treacă supărarea, mai ales că, susţine ea, e o victimă.

„Nici nu am ştiut că primarul este între picioarele mele, eu dormeam şi nu l-am simţit… M-am trezit cu el băgat acolo… Oricum, primarul are obiceiul să intre în curţile oamenilor fără să anunţe. Eu am un bărbat bun, care mă satisface, cum să-l înşel eu cu moşul de primar?”, spune amărâtă femeia, care speră ca lui Ion să îi treacă totuşi supărarea.

Ceea ce ea nu ştie este că, acasă, soţul încornorat i-a lăsat o scrisoare prin care o anunţă că trebuie să îşi strângă toate lucrurile în maximum două zile.

Maricica s-a refugiat la părinţii ei după ce soţul a prins-o în pat cu primarul. Istorioara în sine e mai mult decât amuzantă. Ion, bărbatul înşelat, a povestit: „Am suspectat eu ceva, aşa că duminică m-am dus acasă pe ascuns. Am văzut maşina Primăriei la poartă, aşa că mi-am dat seama imediat că e ceva necurat. M-am descălţat să nu fac zgomot şi am intrat tiptil în casă. I-am găsit în bucătărie, în fapt! Primarul, în fundul gol, şi soţia, la fel! Primarul a fugit cu pantalonii în vine în maşină, iar soţia, goală, a luat-o la fugă prin porumbul din spatele casei. De atunci nu s-a mai întors acasă”.

Soţul înşelat a compus o scrisoare năucitoare pentru nevasta adulteră : «Viaţa ta este în mâinile mele»
“Dragă Marcelă, Te rog să îţi ei tot ce crezi tu dar în satul asta nu mai stai! Îţi las descuiat 2 zile. Nu încerca să faci ce vrei tu, viaţa ta este în mâinile mele! Să-ţi iei adio de la viaţă! Te rog să păstrezi scrisoarea asta pentru ca să vadă băieţii tăi la înmormântarem, căci am să ţi-o pun  în loc de icoană pe chept. Te rog să faci să pleci unde te duce minte nu la p… lu Sâcu. Îţi mulţumesc că ai fost pentru râs”.

 

Sursa: libertatea.ro