Răsturnare de situaţie în cazul profesoarei lovite și umilite într-o școală din Teleorman. Unul dintre elevi a fost reţinut. Ce acuzaţii i se aduc

Unul dintre elevii care au lovit și umilit o profesoară, în sala de clasă, la Școala Gimnazială din comuna Poroschia, din Teleorman, a fost reținut de polițiști. E o adevărată premieră în România pentru un astfel de caz.

După ce polițiștii au decis deschiderea unui dosar penal în cazul elevilor din Teleorman care și-au agresat profesoara de educație civică, pentru tulburarea ordinii publice, procurorul de caz a decis extinderea cercetărilor și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate.

Așadar, unul dintre elevi a fost reținut în cursul zilei de azi pentru 24 de ore. El urmează să fie adus în fața judecătorului cu propunere de arestare preventivă, cel mai probabil, în cursul zilei de joi.

Imaginile surprinse la Școala Gimnazială din comuna Poroschia, județul Teleorman, au fost publicate în urmă cu o săptămână.

În urma publicării imaginilor, a fost demarată o anchetă la școala din Poroschia. Cazul nu a fost vizat doar de conducerea școlii, ci și de polițiștii și procurorii din Teleorman, care, inițial, au luat în calcul acuzația de tulburarea ordinii și liniștii publice.

Autoritățile au dispus astfel întocmirea unui dosar de cercetare penală elevilor care au fost protagoniștii incidentului șocant. A fost adusă însă și o acuzație mai gravă, de lipsire de libertate, iar, acum, elevul filmat lovindu-și profesoara a fost reținut.

Decizia este o adevărată premieră în România, țară în care, în ultima vreme au fost semnalate tot mai multe incidente violente în școli. România e pe primul loc în Europa în privința numărului cazurilor de bullying în școli, arată unele studii realizate de specialiști.

În cele mai multe cazuri, țintele violențelor sunt elevii. Însă, înregistrarea video de la Școala Gimnazială Poroschia din Teleorman dovedește că până și profesorii pot fi victime.

Sursa: observator.tv

 

CITEȘTE ȘI: Bărbatul și-a înșelat soția și a făcut asta în timp ce se certau. Acum, soțul trebuie să scoată din buzunar despăgubiri de 35.000 de lei. Ce i-a făcut femeii și cu ce a greșit bărbatul infidel

 

Un bărbat este obligat de Tribunalul Iași să plătească fostei soții, o profesoară la o școală de top din Iași, despăgubiri de 35.000 de lei pentru suferința morală cauzată de divorț. Bărbatul a fost foarte supărat atunci când fosta lui soție a aflat de infidelitățile sale și a cerut divorțul.Potrivit probatoriului, soțul femeii a adoptat o atitudine de dispreţ faţă de soţia sa ca urmare a iniţierii de către aceasta a acţiunii de divorţ, urmărind prin acţiunile sale să o discrediteze.

„Reclamanta-pârâtă a invocat faptul că pârâtul i-a cauzat un prejudiciul moral prin acţiunile defăimătoare întreprinse împotriva sa, în cadrul anturajului lor de prieteni, în colectivul de colegi ai fiului lor, acţiuni care au dus la îndepărtarea de apelantă a prietenilor, discuţii depreciative la adresa sa în anturajul de cunoştinţe, o afectare a gradului propriu de încredere şi a propriei imagini în diversele medii sociale”, se arată în decizia instanței.

Mai exact, soțul infidel și-a înregistrat soția în timp ce se certau și când aceasta îi reproșa că a înșelat-o și a postat filmulețul pe Facebook.
„Filmul video a ajuns în acest mod la cunoştinţa colegilor de clasă ai fiului părţilor şi a provocat reclamantei-pârâte o suferinţă suplimentară aceleia de pierdere a familiei, în contextul în care şi fiul părţilor a fost pus într-o postură jenantă în anturajul său de prieteni, pârâtul-reclamant sacrificând astfel imaginea familiei unor interese meschine”, se mai arată în rechizitoriu.

Despăgubirea acordată femeii pentru prejudiciul moral suferit a fost considerată de instanță drept „modică”, instanţa fiind limitată la acest cuantum în lumina principiului disponibilităţii.

 

Sursa: libertatea.ro