Răsturnare de situație în cazul tinerei care a fost plimbată prin patru spitale! Medicii legiști s-au crucit când au examinat trupul gravidei din Iași! Femeia a murit cu zile!

Georgiana Cimpoi avea 27 de ani şi urma să devină mamă pentru prima dată.

Medicii legişti au stabilit cauza decesului. Dacă medicul obstetrician ar fi trimis gravidă la un specialist din Iaşi în ziua când a internat-o la spitalul din Roman, Georgiana putea fi salvată.

Giorgiana Bianca Cimpoi, din Roman, avea 27 de ani şi toată viaţa înainte. Era căsătorită şi urma să aibă un copil.

Medicii de la Institutul de Medicină Legală din Iaşi au finalizat necropsia în cazul gravidei care a decedat după ce a stat două zile în Spitalul Municipal Roman şi a fost transferată la Iaşi când era în comă profundă, cu infecţie generalizată. Georgiana Cimpoi avea 27 de ani şi a murit în triajul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, după ce fusese consultată de medicii de la Maternitatea „Elena Doamna” şi Spitalul „Prof. Dr. Nicolae Oblu” (Neurochirurgie) din Iaşi, potrivit bzi.ro.

Decesul s-a datorat unui sindrom de condensare pulmonară şi edem cerebral. În acest caz, ar fi vorba de malpraxis, mai spune sursa citată. După cum au spus medicii legişti din Iaşi, procesul de condensare s-a datorat, probabil, unei pneumonii bilaterale, dar asta se va stabili în urmă unor examene complexe care vor fi făcute la Institutul de Medicină Legală.

Tânără s-a prezentat la unitatea medicală în dimineaţa zilei de 8 ianuarie 2018, cu dureri de cap şi vărsături. Gravida în 21 de săptămâni cu distrofie musculară Duchenne,cu dureri de cap și vărsături ar fi trebuit trimisă imediat la un spital din Iaşi pentru a beneficia de investigaţii amănunţite, complexe.

Sursa: cancan.ro