S-a votat, noua lege a fost adoptată! Toată lumea trebuie să afle! Ce se va întâmpla cu pașapoartele românilor începând de azi

Românii care au în plan să își facă un pașaport nou în curând vor primi vești foarte bune. Paşapoartele simple electronice vor fi valabile 10 ani în loc de 5, cum era până acum pentru persoanele care au împlinit 18 ani.

Proiectul de lege a fost adoptat miercuri de Camera Deputaților, care este și for decizional. Totuși, proiectul prevede și schimbări pentru pașapoartele temporare. De acum acestea vor putea fi eliberate doar în condiții sctricte: din motive de sănătate, familiale, sau profesionale, pentru care trebuie aduse acte doveditoare care să ateste urgenţa deplasării în străinătate, potrivit a1.ro.

Atenţie însă, modificările vor intra în vigoare după ce legea va fi promulgată de preşedinte şi la 30 de zile după publicarea în Monitorul Oficial.

“Noua lege prevede prelungirea termenului de valabilitate a pașaportului electronic de la 5 la 10 ani, însă cea mai importantă schimbare este aceea că pașapoartele simple temporare (cele cu valabilitate de 1 an) se vor elibera în termenul de 3 zile numai atunci când există o urgență dovedită. Altfel, termenul de eliberare este același ca în cazul celui electronic.

Această modificare va determina ca un număr cât mai mare de cetățeni să opteze pentru un pașaport electronic cu o durată mai mare de valabilitate și să nu mai avem același număr mare de solicitări în fiecare an”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

Ministrul Carmen Dan l-a felicitat pe prefectul Municipiului București pentru demersurile întreprinse în vederea deschiderii unui nou centru de eliberare a pașapoartelor într-un mall din Capitală, acest punct fiind cel de-al doilea după deschiderea punctului din Plaza România. Noul punct urmează să fie deschis luna viitoare într-un mall din sectorul 3 al Capitalei, potrivit evz.ro.

CITEȘTE ȘI:

Bianca Drăguşanu, fericită după despărţirea de Victor Slav! Chiar cu el își face de cap?!

Au apărut noi informații despre despărțirea dintre Bianca Drăgușanu și Victor Slav.

Bianca și Victor au pus punct relației lor de iubire, iar fetița a rămas cu mama sa, în timp ce vedetele păstrează o relație de prietenie de dragul fiicei lor. Chiar dacă despărțirea a luat prin surprindere întreaga lume mondenă, lucrurile între ei stătateau destul de prost de mai multă vreme, iar la puţin timp după ce fost făcut totul public, blondina a apărut cu zâmbetul pe buze lângă alt bărbat, potrivit spynews.ro.

După ce Bianca și Victor au decis că relația lor nu mai poate funcâiona, Bianca a șters de pe contul personal de Instagram toate pozele în care paărea tatăl copilului ei, iat apoi a făcut ceva uimitor. Cu zâmbetul pe buze şi foarte binedispusă, Bianca Drăguşanu a apărut zâmbind şi dansând alături de un bărbat. Se pare că blondina a trecut peste despărţire, aşa că dansează şi cântă de mama focului.

Bărbatul cu pricina este un prieten comun al celor doi, Valentin B, alături de care Bianca s-a distrat copios. Chiar dacă e în trafic, Bianca Drăguşanu a dat drumul la muzică şi s-a amuzat copios lângă cel care conducea. Prin acest gest nu face decât să demonstreze tuturor că viaţa merge înainte şi că un sfârşit reprezintă un nou început pentru ea.

„De fiecare dată când se întâlneau la serviciu vorbeau ca doi amici sau nici nu se mai băgau în seamă. S-au răcit lucrurile între ei”, a declarat o sursă apropiată fostului cuplu, pentru www.spynews.ro.

„Am ajuns intr-un punct in care drumurile noastre se despart. Nu stim ce ne rezerva viitorul, dar stim ca vom rămâne prieteni, avem un copil minunat de crescut împreuna. Suntem doi oameni maturi, care isi asuma decizia luată de comun acord, cu sentimentul ca este cea mai buna in acest moment al existentei noastre. Va suntem recunoscători ca aţi fost mereu alături de noi si, de asemenea, va rugam cu tot sufletul sa ne respectaţi alegerea. Ne dorim si speram ca orice speculaţie sa se oprească aici. Va mulţumim si va asiguram de toată aprecierea si afecţiunea noastră!”, au spus Bianca Dragusanu și Victor Slav, potrivit pentru WOWBiz.ro.