S-au trezit fără niciun leu de la autorități pentru că au refuzat să muncească. Reacțiile asistaţilor social din Botoşani care au rămas fără ajutoare de la primărie sunt incredibile! Cât trebuiau să lucreze

 

Sute de oameni din județul Botoșani care primeau ajutor social de la stat s-au trezit fără niciun leu.

Autoritățile locale au hotărât să nu le mai dea bani celor care nu muncesc în folosul comunității, așa cum îi obligă legea. Când au aflat că trebuie să lucreze câteva zile pe lună, unii au încercat să prezinte tot felul se scuze sau să aducă scutiri medicale, în timp ce alții au spus clar că renunță la ajutorul social, dacă el presupune și muncă.

Printre cei care preferă să stea acasă, chiar dacă rămâne fără ajutor social, este și un tânăr de 22 de ani din Ștefănești. Bărbatul nu vrea să lucreze pentru cei 142 de lei pe care i-ar lua câteva luni. „Am avut nevoie, dar nu mai am.”, a spus el. Întrebat cu ce își va întreține familia, el a răspuns: „cu ce se poate… îmi dă tăticul”

În comuna Ştefăneşti, din 650 de asistaţi social au rămas fără ajutor financiar aproape 200, din aceeaşi cauza: nu au lucrat în folosul comunităţii. Unii susţin că munca le-ar dauna grav sănătăţii. “Păi trebuie să aduc scutiri la muncă că am 12 boli”, spune un bărbat.

Cei care beneficiază de ajutor social primesc 142 de lei pe lună, iar suma creşte în funcţie de numărul de persoane din familie. Legea prevede că aceşti bani se acordă dacă fac dovadă că muncit 72 de ore pe luna în folosul comunităţii.

 

Sursa: stirileprotv.ro