Scene șocante în traficul din Constanța, în timpul examenului auto! Polițistul din dreapta ia o decizie neașteptată, după ce un tânăr îi arată semne obscene

Situație cum rar îți e dat să vezi în traficul din Constanța! Un tânăr aflat pe locul din dreapta într-un autoturism marca Audi, a găsit de cuviinţă să îi arate semne obscene unui poliţist care se afla în maşina de examen pentru obţinerea permisului.

Ce a urmat? Ceva la care nu se aștepta tânărul din Audi, dar nici candidata care tocmai dădea examenul pentru obținerea permisului! Polițistul a decis să urmărească mașina Audi în trafic, la volan fiind, desigur, tânăra dornică să obţină permis, iar poliţistul examinator – în dreapta!

„Cursa” s-a încheiat pe malul lacului, în Parcul Tăbăcărie, în jurul orei 12.30, acolo unde tânărul cu semne obscene se oprise… la odihnă, mai exact la întâlnire cu alţi tineri care parchează frecvent în zonă.

La faţa locului, poliţistul de pe maşina de examen auto a solicitat şi prezenţa unui echipaj de Poliţie, după cum se vede din imaginile video.

Sursa: observator.tv 

 

CITEȘTE ȘI: Lovitură dură pentru șoferi! Valabilitatea permisului de conducere ar putea fi de doar 1 an pentru mii de șoferi români!

 

Șoferii în vârstă vor fi nevoiți să treacă de un examen medical anual dacă vor să-și păstreze permisul de conducere.

Potrivit statisticilor, persoanele în vârstă produc doar aproximativ 3% dintre accidentele auto înregistrate pe șoselele din țara noastră.

Cu toate acestea, aceleași date arată că o mare parte dintre respectivele accidente se produc din cauza stării precare de sănătate a șoferilor. Așadar, astfel de accidente ar putea fi evitate dacă șoferii în vârstă care au probleme de sănătate nu ar mai urca la volan.

Acest lucru nu este încă reglementat de legea din România, care prevede ca valabilitatea permisului de conducere să fie de 10 ani.

În prezent, în parlament există un proiect de modificare a Codului Rutier, prin care permisul șoferilor cu vârsta de peste 70 de ani să fie valabil doar un singur an și să fie prelungit ulterior cu câte un an.

Reînnoirea permisului va fi condiţionată de trecerea unui examen medical anual care să ateste că şoferul este apt din punct de vedere medical să conducă pe drumurile publice.

Sursa: observator.tv

 

CITEȘTE ȘI: Așa rămâi trei luni fără permis! O nouă pedeapsă a primit undă verde de la Guvern! Și tu obișnuiești să faci asta!

 

Guvernul României a dat undă verde la înăsprirea pedepselor! Astfel, conducătorii auto care nu opresc la dispoziția polițistului aflat în interes de serviciu pot rămâne fără permis pe o perioadă de 90 de zile.

Cu toate acestea, executivul nu susține majorările de pedepse pregătite în cazul conducerii unui vehicul care poluează fonic sau emană noxe peste limitele legale admise.

Respectivul proiect de lege, care urmează să intre în dezbatere parlamentară în perioada următoare, suspendă exercitarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile, pentru ”neoprirea la dispoziția polițistului aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu”.

„Vedem cum oamenii legii s-au confruntat cu foarte multe situații în care participanții la trafic au ales să nu oprească vehiculele, iar polițiștii rutieri au fost nevoiți să pornească în urmărirea lor, în unele cazuri fiind nevoie de întăriri și chiar de utilizarea focului de armă”, argumentează autorii legii necesitatea acestei sancțiuni.

Executivul a propus autorilor legii că „nerespectarea semnalelor, indicațiilor și dispozițiilor polițistului aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu” să presupună aplicarea sancțiunii cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni și aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Prin urmare, această faptă nu va mai fi sancționată doar cu amendă prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii contravenționale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

Sursa: a1.ro