Schimbare majoră, începând de anul viitor! Ce trebuie să știe șoferii care au mașini mai vechi de 12 ani

Camera Deputaților a aprobat un nou regulament pentru Inspecția Tehnică Periodică (ITP), care prevede, printre altele, că aceasta trebuie realizată anual pentru mașinile cu o vechime mai mare de 12 ani.

De asemenea, Camera Deputaților a adoptat un alt proiect de lege prin care este introdusă noțiunea de suspendare a înmatriculării unui vehicul, ca parte a necesității de a armoniza legislația cu cea existentă deja în Uniunea Europeană.

Legea fusese aprobată de Guvern încă din luna august, iar acum mai are nevoie doar de promulgarea președintelui și publicarea în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare începând din 20 mai 2018.

Noua lege prevede că înmatricularea unui vehicul este suspendată în cazul în care ITP-ul este expirat sau anulat. În plus, înmatricularea va fi suspendată în cazul în care noul proprietar al mașinii nu solicită transcrierea dreptului de proprietate într-un interval de 90 de zile de la data achiziționării.

În prezent, termenul legal este de 30 de zile, însă neîndeplinirea acestuia nu atrage niciun fel de sancțiune. Cu alte cuvinte, prin noua lege nu mai este posibil ca noul proprietar să conducă mașina fără să transcrie dreptul de proprietate. În prezent, circulația cu o mașină care are înmatricularea suspendată se sancționează cu amendă de la 9 la 20 de puncte și cu reținerea certificatului de înmatriculare.

O altă noutate este că, până la intrarea în vigoare a legii, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor trebuie să realizeze o aplicație pe site-ul său oficial prin care să poată fi verificată rapid situația înmatriculării unei mașini și, dacă este cazul, motivul suspendării înmatriculării.

Sursa: observator.tv

CITEȘTE ȘI: S-a dus să înoate nud, crezând că este în siguranță, nu a simțit nimic cât a fost în apă, însă când a ieșit organul lui intim avea atașat de el ceva îngrozitor- a crezut că va rămâne fără, ce a pățit acest bărbat

 

Herbert Fendt a fost un nudist al cărui noroc și-a luat vacanță fix în ziua în care avea mai mare nevoie de el. Omul s-a dus să înoate, gol, într-un lac din Germania unde, vin atât nudiști pentru a înota dar și pescari.

La început, acesta a crezut că a rămas blocat în niște plante acvatice, însă când s-a uitat cu atenție și-a dat seama că vârful ascuțit al unei undițe de pescar era agățat ca într-un peste, de organul lui sexual.

Stăpânindu-se să nu intre în panică și să-ți păstreze organul funcțional totuși, acesta a strigat la pescarul care avea undița blocată în părțile lui sensibile “Nu trage, nu trage!”. Bărbatul era terifiat de gândul că pescarul avea să tragă de undiță și să-l lase pe bărbat fără cuc.

Cu cârligul încă blocat acolo acesta s-a dus de urgență la spital. Din fericire pentru el, medicul i-a spus că se va vindeca frumos și va fi iarăși…funcționabil.