Se afla pe scenă să primească diploma de absolvire, când a auzit câteva cuvinte spuse de o femeie îmbrăcată în haină militară. S-a întors și a avut un șoc. Ce i-a spus aceasta:

Pentru un soldat, este extrem de greu să stea departe de familia sa, atunci când are și copii. Iar când vine vorba despre femeile care lucrează în acest domeniu, este cu atât mai greu.

Însă căpitanul Angela Humm a reușit cumva să aibă 12 copii și o familie extrem de frumoasă, în ciuda faptului că a fost plecată o bună perioadă de timp în teatrele de război ori în alte locuri departe de casă. Atunci când a aflat că va trebui să stea timp de un an în Coreea De Sud, și-a dat seama că va pierde un moment extrem de important din viața uneia dintre fiicele sale. Abigail urma să termine liceul, iar mama ei nu îi putea fi alături.

În mod incredibil, adolescenta i-a spus mamei sale că este în regulă și i-a sugerat să comunice pe internet în ziua ceremoniei de absolvire.

„Am fost atât de norocoși că nu ai plecat până acum. Acum este rândul nostru”, i-a spus Abigail mamei sale, care a văzut acest lucru drept un gest foarte matur.

„Mi-a ținut locul în atât de multe ocazii cât timp am fost plecată, încât am simțit nevoia să găsesc un mod prin care să îi mulțumesc și să îi spun cât de mândră sunt de ea”, a spus Angela, care a plănuit o surpriză de zile mari pentru fiica ei.
Cererea de a veni acasă cu câteva săptămâni mai devreme decât era programat i-a fost acceptată, așa că femeia a putut veni la ceremonia fiicei ei.

Pentru a nu da de bănuit, aceasta s-a cazat la un hotel, a închiriat o mașină și a așteptat ziua cea mare pentru a-i surprinde pe copii. În timpul ceremoniei, Angela s-a ascuns în spatele scenei și a așteptat să fie strigat numele mamei ei.

„Eram incredibil de emoționantă. Îmi spuneam să nu plâng, să nu mă împiedic și să nu cad”, își aduce aminte femeia.

Când Abigail a urcat pe scenă, Angela a ajuns în spatele ei și i-a șoptit câteva cuvinte la ureche, pentru a se întoarce.

„Tu nu trebuia să fii aici. Așteaptă. Ce se întâmplă? Cum? Sunt convinsă că mama a făcut să plângă și oameni pe care nici nu îi cunoștea. Este o persoană grozavă”, a mărturisit Abigail într-un interviu.

Tânăra a avut parte de un moment pe care nu îl va uita niciodată. Și cine este mai potrivit în asemenea momente să îți fie alături dacă nu chiar propria mamă?