Se schimbă harta României! Anunțul făcut chiar de președintele Iohannis: „Este singura soluție…”

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni, în cadrul Galei Asociației Municipiilor din România, că reforma administrativ-teritorială nu mai pote fi amânată, fiind singura soluție de reducere a decalajelor economice dintre regiuni.

„Acum, după zece ani de apartenenţă la Uniunea Europeană, cred că suntem cu toţii conştienţi că nu mai poate fi amânată o reformă administrativ-teritorială. Fără îndoială, aceasta este singura soluţie pentru diminuarea decalajelor de dezvoltare între regiuni şi singura prin care se poate asigura armonizarea economică şi socială între acestea”, a spus Klaus Iohannis.

De asemenea, președintele a susținut o descentralizare reală a competențelor de la nivel central către autoritățile locale. Dintre urgenţe, descentralizarea este, după părerea mea, de departe una dintre priorităţile momentului. Acest proces, a devenit de-a lungul timpului, un subiect îndelung dezbătut şi menţionat, însă el nu a fost pus în practică din cauza, probabil, a superficialităţii cu care a fost tratat”, a declarat şeful statului.

Sursa: gandul.info