Semințele care refac funcția ficatului, pancreasului și rinichilor, prevenind diabetul – cum se folosesc

Semintele de mei nu se afla printre semintele populare atunci cand vine vorba despre sanatate, insa acestea sunt foarte benefice pentru organismul nostru. Expertii spun ca aceste seminte sunt bogate in lipaza, care ajuta in procesul digestiei.

Lipaza este o enzima care descompune celulele adipoase astfel incat sa poate fi absorbite mai rapid prin intestine. Lipaza are o valoare nutritionala ridicata si reduce riscul de indigestie si intoleranta la gluten.

Semintele de mei se digera foarte usor si contin mai multe tipuri de proteine vegetale.

Aceste seminte ajuta la incetinirea procesului de imbatranire si fac pielea mai elastica. De asemenea, contribuie la regenerarea pancreasului si reduc tumefierile la nivelul organelor interne, precum rinichi si ficat.

Semintele de mei sunt recomandate in caz de ateroscleroza.

Persoanele care vor sa reduca hipertensiunea arteriala ar trebui sa consume seminte de mei. De asemenea, acest tip de seminte este de ajutor pentru a reduce urmatoarele afectiuni: ulcer stomacal, gastrita, edeme, obezitate, guta, balonare, celulita, ciroza hepatica.

LAPTE DE CASA DIN SEMINTE DE MEI

Iata o reteta care te va ajuta sa controlezi diabetul zaharat:

Semintele pot fi consumate cu putina apa, lapte de soia, miere sau fructe.

Se pun 5 linguri de seminte de mei intr-un pahar de apa si se lasa sa stea pana dimineata, dupa care se strecoara si se pun semintele in blender, impreuna cu fructe sau lapte.

Se amesteca pana la omogenizare si se adauga miere. Se consuma bautura dimineata pentru a avea energie pe parcursul zilei si pentru a pastra nivelul glicemiei in limitele normale.

Acum ca stii de ce ar trebui sa consumi mei, iata si doua retete delicioase!

Mancare de mei in stil cubanez;

Timp de pregatire: 10 minute;

Timp de gatire: 40 minute;

Timp total: 50 minute;

Metoda de preparare: fierbere / prajire

Dificultatea retetei: scazuta

Ingredientele necesare pentru reteta de mei in stil cubanez:

– 240 de grame de mei;

– un morcov tocat marunt;

– un catel de usturoi pisat;

– 250 de mililitri de supa de pasare ori de legume, strecurata;

– o lingura de ulei de masline;

– o ceapa tocata;

– un ardei gras tocat;

– coriandru proaspat, sare si piper dupa gust.

Pentru a gusta aceasta mancare de inspiratie cubaneza, trebuie sa urmezi cativa pasi:

Incinge uleiul de masline intr-o tigaie la foc mediu, iar cand temperatura uleiului este cea potrivita, adauga morcovul, ceapa si ardeiul.

Lasa-le la calit vreme de circa 10 minute, pana cand isi schimba textura si culoarea. Adauga meiul si amesteca bine. Lasa cereala sa capete o nuanta aurie si sa fie patrunsa de aroma legumelor. Apoi, stinge amestecul cu supa strecurata.

Adauga sarea si piperul dupa gust si lasa sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 20 de minute sau pana cand meiul se inmoaie. La final, asezoneaza cu coriandrul proaspat, tocat marunt in prealabil.

DESERT DIN MEI CU LAPTE SI STAFIDE

Iti place orezul cu lapte? Ei bine, iti propunem sa incerci ceva nou astazi, dar la fel de delicios: mei cu lapte.

Timp de pregatire: 5 minute

Timp de gatire: 25 minute

Timp total: 30 minute

Metoda de preparare: fierbere

Dificultatea retetei: scazuta

Ingredientele de care ai nevoie pentru reteta de mei cu lapte si stafide:

– 80 de grame de mei;

– 180 de mililitri de apa;

– 120 de mililitri de lapte de soya sau de lapte de vaca degresat;

– 30 de grame de stafide;

– scortisoara si esenta de vanilie dupa gust;

– un varf de cutit de sare;

– miere dupa gust (avand in vedere faptul ca stafidele sunt dulci, reteta poate fi preparata si fara a adauga miere).

Mod de preparare:

Pune intr-o tigaie apa, laptele, meiul, scortisoara, vanilia, sarea si stafidele. Fierbe amestecul la foc mediu pana cand da in clocot, apoi, acopera tigaia si lasa totul la foc mic timp de aproximativ 25 de minute, pana cand cantitatea de lichid scade la minim.

Cand este gata, lasa desertul la racit si de-abia dupa aceea adauga mierea. Trebuie sa stii ca mierea devine toxica la temperaturi ridicate, asa ca este mai bine sa o amesteci in preparate cand acestea sunt la temperatura camerei sau chiar reci.

Pofta buna!

Incearca sa introduci meniul in alimentatia ta si vei vedea ca te vei simti mai plina de energie in fiecare zi!