Țeapa zilei! Mii de români au rămas fără bani pe card, după ce au dat share unui anunț în numele unei cunoscute companii aeriene! Cum funcționează schema

Centrul de Răspuns la Incidente se Securitate Cibernetică a anunțat, miercuri, că mii de români au fost victime ale unei escrocherii, după ce au fost păcăliți să dea share unui anunț în numele unei cunoscute companii aeriene.

În urmă cu ceva vreme, hackerii au lansat mai multe pagini web false în numele mai multor companii aeronautice. Internauții erau rugați să-și dea datele personale pentru a putea câștiga două bilete de la acea companie dacă dădeau share paginii respective.

Mulți oameni s-au prins că ceva nu este în regulă, așa că semnalat problema.

Dar, experții IT spun că hackerii au vrut doar să testeze piața, iar astăzi au revenit cu altă pagină falsă. Una singură, în numele companiei aeriene maghiare.

Schema a rămas aceeași: completezi datele personale, dar acum se cerea și introducerea datelor unui card bancar, apoi dai share și poți să câștigi două bilete gratuite.

Iată cum funcționează schema:

Dar, dacă respectai toți pașii, rămâneai fără bani. Iar 19.000 de persoane au dat share.

Cei de la CERT.ro au postat pe pagina lor de Facebook un anunț privind această nouă schemă de phishing, pentru a-i atenționa pe internauți.

Pagina falsă a fost între timp blocată.

 

Sursa: observator.tv