Toată lumea îl cunoaște pe Nicolae Bacalbașa, dar puțini știu ce pensie încasează acesta lună de lună! Suma este impresionantă!

Mai mulţi senatori şi deputaţi încasează lunar pensie de la stat, pe lângă indemnizaţia de parlamentar majora­tă la 13.050 de lei pe lună după adoptarea noii Legi a salarizării. Guvernul ia în calcul să îi oblige pe bugetari să aleagă între pensia de stat şi salariu, însă aleşii poporului nu vor să renunţe la privilegii şi susţin că indemnizaţia de parlamentar nu este tot una cu salariul.

Numeroşi senatori şi deputaţi aleşi în decembrie 2016 cumu­lează lunar indemnizaţia de parlamentar cu pensia de la stat, lucru permis fără nicio restricţie de legislaţia actuală. Unul dintre parlamentarii care cumu­lează lunar pensia de stat cu indemnizaţia de ales al popo­rului şi alte venituri este deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa, sanc­ţionat de partid pentru vorbele de mahala rostite de la tribuna Parlamentului.

Bacalbaşa a încasat, în 2016, o pensie netă de 75.916 de lei, indemnizaţia de deputat pentru luna decem­brie – 3.080 de lei, 14.564 de lei ca profesor asociat la Univer­sitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi, 37.803 lei pentru acti­vitatea depusă ca fost preşe­dinte şi consilier judeţean al CJ Galaţi şi alţi 4.000 de lei pentru o expertiză medicală ca expert la Colegiul Medicilor.

Sursa: jurnalul.ro