Ultima oră! ANAF declară război românilor! Ce urmează să ni se întâmple în curând a băgat spaima în toți: Executările! Tocmai au făcut anunțul!

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunțat marți că dorește să stimuleze achitarea datoriilor către stat ale oamenilor, care, în acest moment, sunt mai mari de 14-15 miliarde de lei cumulate în ultimii cinci ani.

„Am vorbit de acest lucru la început acestui an când am făcut declaraţia unică şi la acea dată vorbeam de restanţe, de faptul că ANAF nu a trimis în ultimii cinci ani de zile decizii de impunere către anumite categorii de persoane, de contribuabili. Şi atunci e normal ca fiecare să ştie într-un final ce are de dat către stat şi undeva prin toamnă să avem o centralizare a acestor informaţii fiscale pentru care fiecare contribuabil să aibă această imagine. După care e normal, ca şi stat, pentru că ai avut o parte de vină ne-notificând contribuabilul, dar şi contribuabilul trebuia să ştie foarte bine legea şi să plătească faţă de stat, deci undeva la mijloc, să putem propune un mecanism care să încurajeze plata acestor sume în marea lor parte în acest an”, a spus Eugen Teodorovici.

Ministrul a mai precizat că datoriile la persoanele fizice pe ultimii cinci ani depășește 14-15 miliarde de lei şi sunt din diferite zone, inclusiv amenzi de circulaţie. Termenul de plată va fi în martie anul viitor însă aceia care vor achita datoriile până la sfârşitul lui 2018 vor beneficia de o reducere a sumei de plată. Valoarea bonusului urmează să fie stabilită în urma analizei structurii datoriei, potrivit capital.eo.

„Trebuie să găsim un mecanism ca să stimulăm oamenii şi cei care vor dori să plătească în acest an vor primi această reducere atunci când vor face plăţile”, a explicat Teodorovici.

Scopul recuperării rapide a acestei sume este acela de a menține deficitul bugetar sub 3%, a mai precizat ministrul.

Sursa: capital.ro

CITEȘTE ȘI:

Elena Udrea a vorbit despre adevăratul motiv pentru care a fugit în Costa Rica: „Nu-mi doresc să trăiesc în altă parte decât în România”

La aproape trei luni după ce a părăsit România – prima destinație fiind Grecia și ulterior, Costa Rica –, Elena Udrea a mărturisit ce anume a determinat-o, de fapt, să ia această decizie radicală. În vârstă de 44 de ani, fosta deputată este însărcinată, iar în toamna aceastui an, va deveni mămică pentru prima dată. Din nefericire, în timpul sarcinii, ea a trăit o traumă: unul dintre gemeni nu a supraviețuit.

Fostul ministru al Turismului a dezvăluit în cadrul unui interviu oferit recent că a ales statul Costa Rica să-i devină a doua țară, pentru că știa că aici „există o legislaţie puternică şi transparentă de protejare a celor care sunt abuzaţi în ţara lor„.Mai mult, Elena Udrea a explicat în ce condiţii vrea să se întoarcă în România

„Nu am fugit din țară. Am fost în faţa autorităţilor din Costa Rica, am cerut acest statut de protecţie pe care am considerat că este obligatoriu să-l am având în vedere ce se întâmplă în România şi ce s-a întâmplat în cazul meu, în ultimii trei ani. Am luat decizia de a pleca în momentul în care mi-am dat seama că nu am nicio şansă să fiu judecată corect în dosarul care a avut ieri termen (…)

Mi-am dat seama că nu există nicio şansă ca eu să fiu judecată corect în apel, cum nu am fost judecată nici la fond şi atunci am decis, în ianuarie anul acesta, să merg într-o ţară în care ştiam că există o legislaţie puternică şi transparentă de protejare a celor care sunt abuzaţi în ţara lor, că există cel mai vechi sistem democratic din America Latină şi ştiam că aici s-au refugiat lideri politici din alte ţări, iar când situaţia politică din ţara lor s-a remediat au putut să-şi continue cariera politică”, a declarat Elena Udrea la Antena 3.

Elena Udrea a susţinut că nu îşi doreşte să trăiască în altă ţară, că vrea să îşi crească copilul în România şi că dacă ar fi sigură că în România are parte de o judecată corectă s-ar întoarce mâine.

„(…). Nu-mi doresc să trăiesc în altă parte decât în România. Nu vreau să stau în altă parte. Vreau să mă întorc acasă. O informație pe care eu am avut-o e cea pe care am spus-o la «Sinteza Zilei», este vorba despre cazul profesorului Voiculescu. Când am vrut să candidez la președinția României, am fost blocată. Eu nu am fost la tăieri de porc, la întâlniri cu Coldea, nu am fost vreo prietenă de a lor, dar am aflat informații.

Am aflat cum domnul Coldea susținea anumiți judecători pentru a fi numiți în funcție la ICCJ, e vorba de doamna Liviei Stanciu. Am aflat cum în cazul lui Voiculescu s-au implicat să aibă parte de pedeapsă maximă. Părerea mea este că cel care a gândit acest sistem de preluare a puterii a României prin Justiție a fost Florian Coldea, sau el l-a condus. El nu o făcea în mod direct. Cel care comunica cu judecătorii era domnul general Dumbravă”, a mai spus fosta blondă de la Cotroceni.