Un bărbat din Baia Mare a mers să dea examenul de permis auto, dar după ce a fost declarat respins, acesta și-a pierdut de tot mințile. Ce a făcut bărbatul când a văzut că polițistul l-a picat, e greu de imaginat!

Un bărbat care a fost declarat respins la proba practică a examenului pentru obţinerea permisului de conducere l-a lovit pe poliţistul examinator şi a dat cu pumnul în maşina cu care a dat proba, arată un comunicat de presă al Instituţiei Prefectului-judeţul Maramureş.

Conform sursei citate, băimăreanul s-a prezentat la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Maramureş în vederea susţinerii probei de examinare practică pentru obţinerea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice, iar după susţinerea acesteia a fost declarat respins.

„Examinatorul, agentul de poliţie, i-a explicat motivele respingerii, însă cetăţeanul a devenit recalcitrant şi violent. El a lovit cu pumnul geamul din partea faţă stânga a autoturismului, care s-a spart, iar mai apoi a devenit violent şi l-a lovit pe agentul de poliţie în piept.”, potrivit unui comunicat.

Conform prefectului Vasile Moldovan, infracţiunea de ultraj a avut loc în autoturismul cu care s-a desfăşurat proba de examinare practică, în parcarea din spatele Sălii Polivalente ‘Lascăr Pană’ din Baia Mare.

„Cetăţeanul a părăsit autoturismul după lovirea agentului de poliţie şi s-a îndreptat pe strada Oituz, în zona Bisericii Penticostale ‘Muntele Sionului’. Situaţia a fost anunţată instituţiei abilitate, poliţia, iar ulterior cazul a fost preluat de către procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare.”, a precizat Vasile Moldovan.

Persoana a fost reţinută pentru infracţiunea de ultraj şi a fost întocmit un dosar penal.

„Având în vedere gravitatea faptei comise asupra unei persoane aflate în exerciţiul funcţiunii al autorităţii statului s-a făcut, de către procuror, propunerea de arestare preventivă a cetăţeanului.”, a adăugat Vasile Moldovan.

 

Sursa: observator.tv

 

CITEȘTE ȘI: Așa rămâi trei luni fără permis! O nouă pedeapsă a primit undă verde de la Guvern! Și tu obișnuiești să faci asta!

Guvernul României a dat undă verde la înăsprirea pedepselor! Astfel, conducătorii auto care nu opresc la dispoziția polițistului aflat în interes de serviciu pot rămâne fără permis pe o perioadă de 90 de zile.

Cu toate acestea, executivul nu susține majorările de pedepse pregătite în cazul conducerii unui vehicul care poluează fonic sau emană noxe peste limitele legale admise.

Respectivul proiect de lege, care urmează să intre în dezbatere parlamentară în perioada următoare, suspendă exercitarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile, pentru ”neoprirea la dispoziția polițistului aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu”.

„Vedem cum oamenii legii s-au confruntat cu foarte multe situații în care participanții la trafic au ales să nu oprească vehiculele, iar polițiștii rutieri au fost nevoiți să pornească în urmărirea lor, în unele cazuri fiind nevoie de întăriri și chiar de utilizarea focului de armă”, argumentează autorii legii necesitatea acestei sancțiuni.

Executivul a propus autorilor legii că „nerespectarea semnalelor, indicațiilor și dispozițiilor polițistului aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu” să presupună aplicarea sancțiunii cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni și aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Prin urmare, această faptă nu va mai fi sancționată doar cu amendă prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii contravenționale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

Sursa: a1.ro