Veste șoc pentru șoferi! Revine taxa auto, iar de data asta va fi mai rău! Ultima șansă pentru românii care vor să-și cumpere mașină. Ce impozit pregătește statul român

 

Timbrul de mediu revine în forță, după ce autoritățile și-au dat seama că eliminearea lui a dus la transformarea României într-un cimitir de mașini vechi, aduse din străinătate. Cei care vor să-și cumpere o mașină second din afara țării trebuie să se grăbească, căci la sfârșitul anului am putea avea o variantă nouă a taxei auto.

Grupul de lucru constituit pentru a elabora o nouă versiune a timbrului de mediu este „în formă maximă” și discută mai multe variante, până la final de an putând fi prezentată o variantă concretă, a spus Cornel Brezuica, șeful Administrației Fondului pentru Mediu (AFM).

Timbrul de mediu a fost eliminat la 1 februarie 2017 și o consecință este că în întreg anul 2017 se va ajunge la peste 500.000 de mașini second hand aduse din alte țări.

„Lucrurile sunt foarte dramatice”, spune șeful AFM, referindu-se la numărul mare de mașini rulate aduse în țara. El spune că grupul de lucru s-a întâlnit de două ori și a ajuns la concluzia că pot există două moduri de taxare:

Taxarea o singură data, pentru toată durată de viață a autovehiculului.

O plată anuală, gen impozit sau altă taxa care să aibă o valoare mai mare pentru autovehiculele cu normă de poluare inferioară.

Brezuica a spus că ar fi posibilă și o combinație între cele două, potrivit Hotnews.ro. În primele opt luni din 2017 au fost înmatriculate aproape 338.000 de mașini second hand din import, cu 75% mai mult decât în același interval al anului trecut, iar pentru mașinile Euro 2 și Euro 3 creșterea a fost de peste 100%.

Sursa: libertatea.ro