Vestea care surprinde pe toată lumea! Ce se întâmplă cu pauzele din școli! Toți elevii trebuie să știe asta! Uite motivul pentru care se dorește acest lucru

„Desființați recreațiile” este strigătul părinților, psihologilor și asociațiilor din țara noastră.

Organizaţia „Salvaţi Copiii“ a lansat Campania „Opriţi bullying-ul sau desfiinţaţi recreaţiile!” pentru a trage un semnal de alarmă în privinţa agresiunilor la care este supus unul din patru elevi în pauzele dintre cursuri.

Statisticile asociaţiei mai arată că trei din zece copii sunt excluşi din grupul de colegi, dar şi că sunt ameninţaţi cu bătaia sau lovirea. Majoritatea elevilor care ajung victime ale bullying-ului fie au o situaţie financiară precară, fie arată diferit sau aparţin unei alte etnii sau religii.

Specialiştii atrag atenţia asupra faptului că efectele fenomenului sunt tragice: de cele mai multe ori rezultatele şcolare ale acestor elevi devin tot mai slabe pentru că în loc să se concentreze pe învăţat, ei se focusează pe modul în care se pot apăra de colegii care îi hărţuiesc.

Astfel, mulţi dintre copiii se mută la altă şcoală sau chiar ies din sistemul educaţional de teamă să nu mai fie agresaţi de colegi. De asemenea, sunt cazuri în care elevii cad în depresie sau se sinucid, potrivit aceluiaşi raport.

„În 10 minute, un copil poate să îşi piardă încrederea în sine şi în ceilalţi, iar consecinţele pe termen lung asupra dezvoltării emoţionale şi integrării sociale să fie extrem de grave. Sunt cele 10 minute de pauză, în care unul din patru copii din şcolile româneşti este victimă a bullying-ului, în mod repetat. 17% dintre copiii de 11 ani care au recunoscut că au agresat alţi elevi cel puţin de trei ori, procentajul celor de 13, respectiv 15 ani, fiind de 23%”, reiese din campania organizaţiei Salvaţi Copiii.

Surse: adevarul.ro, mediafax.ro