Vom avea o nouă stațiune la Malul Mării Negre! Resorturi de lux și hoteluri de 5 stele într-o zonă sălbatică a litoralului!

New Costinesti va fi cea mai tanara statiune de lux de la malul romanesc al Marii Negre. Astfel, 2,5 kilometri de plaja din zona Costinesti – 23 August vor fi amenajati in cadrul unui proiect ambitios. Acesta contine 4 resorturi de lux si 8 hoteluri de 5 stele.

Suntem nostalgici dupa vremurile bune in care litoralul romanesc era plin de turisti straini, dar primim vesti bune. Guvernul au dat unda verde unui proiect de lux, pentru zona Costinesti. „New Costinesti” este numele acestui proiect si sursa de inspiratie pentru constructia sa este binecunoscuta destinatie de vacanta Dubai. Proiectul face parte din obiectivele strategice de pe ordinea de zi a Guvernului.

Viitoarea statiune de la Marea Neagra va fi construita pe o suprafata de 800 de hectare, intr-o zona salbatica din apropierea Costinestiului. Autoritatile promit o redresare a zonei turistice si preconizeaza investitii majore si resuscitarea turismului romanesc.

In planul de pe hartie, respectiva plaja va fi amenajata la standarde occidentale. Proiectul constra in construirea a 4 resorturi de lux si a 8 hoteluri de 5 stele, cu o capacitatea de peste 4.000 de camere. De asemenea, se va construi si o retea de drumuri judetene care sa faca legatura cu noua statiune „New Costinesti” cu drumul national DN 39.

In prezent, zona nu este amenajata si este cunoscuta, in special, localnicilor care apreciaza locurile neaglomerate si fara turisti galagiosi. Aici, spectacolul dat de Marea Neagra este unul fenomenal, iar malurile abrupte confera dramatism acestui colt de nisip.

Nu ar fi pentru prima oara cand autoritatile au asemenea intentii, in anul 2007 a mai existat un proiect asemanator, insa a ramas doar la stadiul de initiativa.

Vom vedea ce se intampla pe litoralul romanesc. Si ne dorim ca, macar, exemplul Bulgariei sa ne fie suficient, nu destinatii exotice, cu o economie dezvoltata, precum Dubai.

Statiunea Costinesti a evoluat de-a lungul anilor. Daca la inceput era doar un sat de pescari care isi incercau unditele in apele tulburi ale marii, treptat s-a transformat intr-o populara destinatie printre tinerii romani.