Vremea se schimbă drastic de astăzi! Meteorologii anunță un val de aer polar care va pune stăpânire pe România! Care sunt zonele afectate

Datorita ninsorilor abundente traficul se desfasoara cu mare dificultate in Bucuresti, joi, 26 ianuarie 2012. (Marian Iliescu/Adevarul)

Începutul anului 2018 ne-a adus soare şi vreme de primăvară, dar de joi temperaturile din termometre vor scădea brusc, iar în următoarele zile gerul va pune stăpânire pe ţara noastră.

Potrivit meteorologului Gabriela Băncilă, începând de joi se vor resimţi primele influenţe ale aerului rece. Ploile din partea de sud a Moldovei şi de nord-est a Munteniei se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare.

De asemenea, vineri valorile termice diurne vor fi în jurul pragului de îngheţ în partea de nord-est a teritoriului. În celelalte zone temperaturile se vor apropia semnificativ de valorile termice normale pentru această perioadă, urmând ca în regiunile vestice să vorbim încă despre un regim termic agreabil, cu valori în jurul a 7-8 grade.

„În cursul nopţii de joi spre vineri ploile prezente în partea de est, sud-est a teritoriului se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. Pe parcursul zilei de vineri şi mai ales sâmbătă şi duminică ninsorile slabe cantitativ să fie prezente în regiunile sudice, mai supărător va fi vântul care se va asocia cu valorile coborâte, astfel încât senzaţia de rece va fi amplificată”, a spus Gabriela Băncilă la România TV.

Sursa: wowbiz.ro